Over Tineke

Hoi, ik ben Tineke Hoomans. Trotse eigenaar en coach bij Hurray for Today Coaching. Ik begeleid vrouwelijke docenten op mentaal vlak, zodat zij meer rust in het hoofd krijgen. Op die manier staan zij met veel meer ontspanning in het leven en kunnen ze beter omgaan met de drukte en stress die het werk met zich meebrengt. Ik weet uit eigen ervaring dat het vinden van rust een hele uitdaging kan zijn.

I know the drill

Zelf heb ik 15+ jaren ervaring in het onderwijs. Zo ben ik begonnen als leerkracht in het basisonderwijs (vers doorgerold vanaf de PABO) en ben ik na een paar jaren doorgestroomd als docent in het voortgezet onderwijs. De laatste 10 jaar heb ik gewerkt als docent Engels voor het VMBO en HAVO/ Atheneum, klas 1 tot en met klas 4. Dit ging echter niet zonder slag of stoot.

Luister naar Tineke haar verhaal...

...in de Rust in je hoofd podcast.

(Ook te beluisteren via o.a. Spotify en diverse podcast apps.)

Altijd maar twijfelen

Jarenlang heb ik met veel onzekerheid voor de klas gestaan. Ik twijfelde continu aan mijn eigen kunnen, ook al zeiden collega's en teamleiders dat ik goed was in mijn werk. Die bevestiging kreeg ik ook uit de leuke omgang met mijn leerlingen. Maar altijd was er dat stemmetje in mijn achterhoofd die al die positieve woorden niet wilde aannemen. 

'Het kan altijd beter!'

Want de perfectionist in mij zag altijd wel dingen in mijn werk wat verbetert zou moeten worden. Of dit nu op het gebied van lesgeven was, omgang met bepaalde leerlingen, mijn rol in vergaderingen... dat stemmetje dat overal en altijd aangaf dat het nooit goed genoeg was.

Dit zorgde ervoor dat ik een heuse workaholic werd. En dat mijn hoofd daardoor overuren draaide. Nooit had ik het gevoel dat ik écht kon ontspannen, 'er was immers altijd wat te doen!'

En dan gaat het mis

Mijn energie liep achteruit. Ik kon niet meer opladen ook al sliep ik meer dan voldoende. Ik zag het plezier niet meer in die dingen die ik eerder altijd zo leuk vond om te doen in mijn vrije tijd. Alle extra dingen naast mijn werk, en op den duur ook op mijn werk, werden te veel.

Ik. Was. Op!

En zo gebeurde het dat ik in juni 2017 thuis kwam te zitten. Diagnose? Burn-out! Ik die altijd dacht dat ik sterk genoeg was, kon het allemaal niet meer aan.

Dat had ik niet verwacht...

Terwijl ik destijds dacht dat ik nooit meer in het onderwijs wilde werken, is het na ruim een jaar toch omgedraaid. Want in mijn herstelperiode van mijn burn-out heb ik heel veel geleerd en toegepast op gebied van persoonlijke ontwikkeling, je grenzen durven aan te geven en beter voor jezelf zorgen.

Ik wilde mijn kennis graag delen en heb in april 2018 besloten om mijn eigen coachpraktijk te starten: Hurray for Today Coaching.

Ik voelde me met de tijd sterker en sterker worden. Met meer zelfvertrouwen trok ik mijn stoute schoenen weer aan. In september 2018 durfde ik het weer aan om voor de klas te gaan staan. Tuurlijk vond ik dit onwijs spannend - 'wat als het weer fout gaat?' -...

... but it worked!

De praktijk heeft mij geleerd dat het kan! Dat je met rust in je hoofd beter om kunt gaan met de drukte en de stress. Dat jij sterker in je schoenen kunt staan op je werk en in het dagelijks leven. Zodat jij kunt voorkomen dat je (weer) in een burn-out terecht komt.

Want ik gun jou dat je lekker in je vel zit en dat je die drukte in je hoofd de baas kunt zijn. Fuck die vermoeidheid en dat stemmetje in je hoofd die jou altijd maar aan het twijfelen en piekeren maakt.

 

Jij bent het waard om ontspannen door het leven te gaan!

Waarom Hurray for Today?

Toen ik met een burn-out thuis kwam te zitten, voelde ik een enorme behoefte om mijn verhaal over het waarom en mijn herstel van deze ingrijpende gebeurtenis op te schrijven. Ik ben toen een blog gestart. Ook met het idee in mijn achterhoofd dat ik dan niet 20x aan iedereen hoefde uit te leggen hoe het nu zat, want hé, dat wist ik zelf ook niet helemaal. Kon ik ze mooi doorverwijzen naar mijn blog.

Een stukje terug in de tijd: in 2014 heb ik een Mindfulness cursus gedaan en zo is mijn interesse in meer leven in het moment geboren. Maar zoals dat gaat... het dagelijkse leven sloop er weer in, met de oude valkuilen waar ik weer keihard in stapte. Toen ik in 2017 thuis kwam te zitten met die burn-out, had ik ineens heel veel tijd om het mindful leven weer op te pakken. En zo werd de naam van mijn blog ook geboren: Hurray for Today!

Want Hurray for Today betekent voor mij:

- leven in het moment, wat dat is het enige wat er echt toe doet;

- genieten van de kleine dingen en successen vieren, groot en klein;

- stilstaan bij wat we wel hebben, doen en wie we nu al zijn, in plaats van wat er (nog) niet is.

Waarom coaching?

Toen ik nadacht over wat ik wilde gaan doen als ik niet meer in het onderwijs zou werken, kwam ik terecht bij het coachen. Ik vond het al heel tof om stagiaires te begeleiden op school. Samen kijken wat goed gaat en waar verbeterpunten in aangebracht kunnen worden. Met die vaardigheden wilde ik meer gaan doen!

En zo is Hurray for Today Coaching ontstaan. Coaching in een mindful sausje. Coaching die uitgaat van de kwaliteiten die jij nu al in je hebt. Ook wordt er aandacht besteedt aan hoe jij beter voor jezelf kunt zorgen op mentaal vlak. Zodat jij niet meer het gevoel hebt dat jij je altijd maar moet aanpassen aan jouw omgeving. Maar dat jij jezelf durft te zijn en jouw grenzen durft aan te geven.

 

Jij bent namelijk een prachtwijf - there, I said it! - die het waard is om te genieten, en ook een rijk leven te hebben naast jouw baan in het onderwijs. Stop met die drukte in je hoofd en start met een leven waarin jij weet dat jij goed genoeg bent!

Tineke volgens anderen:

De 10 van Tineke:

all-time favourites

In willekeurige volgorde:

 1. Crazy Catlady, zonder mijn katten ben ik nergens!
   

 2. Ik crave gekleurde dropstaafjes. Kan me er helemaal ziek in eten. Zo leuk die kleurtjes en zooooo lekker!
   

 3. I love, love, love mediteren. Dit is voor mij de verandering geweest op het gebied van innerlijke rust en beter om kunnen gaan met drukte en stress.
   

 4. De natuur  is een hele goede vriend van mij. Of ik nu op het strand ben of in de bossen, het geeft mij energie en zorgt dat ik ook meteen alle stress van mij af kan laten glijden. 
   

 5. Ik kan niet zonder muziek in mijn leven. Ik bezoek graag concerten, op de dansvloer ben ik niet weg te slaan en luister bijna de hele dag door muziek.
   

 6. Ik moet dagelijks bewegen. Of dit nu via hardlopen of yoga gaat of gewoon even te wandelen. Het helpt mij uit mijn hoofd te komen. 
   

 7. Nog een manier om uit mijn hoofd te komen, doe ik via tekenen en kleuren. Ik tekende en kleurde alsof mijn leven ervan af hing toen ik kind was en heb het op latere leeftijd weer herontdekt. Heerlijk!
   

 8. Er gaat niets boven goede gesprekken en een heerlijke maaltijd. Ik vind dit zo gezellig. Geen afleiding van mobieltjes of televisie. Echt samen zijn!
   

 9. 'Theeleut' is my middle name. De verschillende smaken, het rustig drinken en echt genieten van zo'n kop gevuld met thee...hier maak je mij een gelukkig meisje mee.
   

 10. Schrijven, schrijven en nog eens schrijven, oftewel journallen. Elke dag neem ik de tijd om in mijn dagboek te schrijven. En dit kan over van alles gaan. De reden waarom ik dit doe? Lekker mijn hoofd leegschrijven. Ik zou niet weten wat ik moet doen zonder dit vaste momentje op de dag.

Meer over Tineke? Check dan mijn Instagram account @tinekehoomans.

Wil jij een vrijblijvend kennismakingsgesprek om te zien wat Tineke als coach voor jouw kan betekenen?

Plan dan zelf meteen een gesprek in.

Contactinformatie:

Locatie: Froombosch (15 min. v.a. Groningen)

Bel of Whatsapp: 0651534746

E-mail: tineke@hurrayfortoday.nl

KVK: 71453814

BTW: NL002153892B10

Volg je mij hier al?

 • Instagram
 • Facebook
 • LinkedIn Social Icon
 • YouTube

©2020 Hurray for Today Coaching

Wordt drukte en stress in het onderwijs de baas!

Gratis e-book met praktische tips.

 • Instagram
 • LinkedIn Social Icon
 • Facebook
 • YouTube
hurray for today logo.PNG