Hoe kun jij je hoofd rustig houden, terwijl de wereld om je heen steeds veranderd?

John Lennon wist het ooit zo krachtig te verwoorden: "Life happens while you're busy making other plans". Terwijl wij ons leven zo mooi kunnen uitstippelen komen er situaties op ons pad die het leven op haar grondvesten doet schudden. Zeker in deze Corona tijd. Na elke nieuwe persconferentie wordt er weer van ons gevraagd om ons aan te passen op de nieuwe situatie. Dit vraagt best veel van jou, zowel als docent zijnde, maar ook op persoonlijk vlak. Hoe kun jij ervoor zorgen dat je het hoofd koel houdt en je de rust blijft vinden die je zo hard nodig hebt?

Je kent het vast wel. Je wilt graag weten waar je aan toe bent, plannen maken over hoe jouw leven eruit komt te zien. Zodat je op deze manier alle touwtjes in handen houdt om maar niets aan het toeval over te laten.


Maar het leven laat zich niet plannen. Zeker met de huidige situatie waarin wij nu leven, kan het leven er letterlijk van de ene op de andere dag er anders uitzien. Terwijl jij druk bezig bent met de toekomst, speelt het echte leven zich af in het hier en nu. En dat echte leven is niet te sturen. Die zorgt ervoor dat je keuzes moet maken, waarvan je nooit had durven dromen ze ooit te moeten maken.


Dat onvoorspelbare kan ervoor zorgen dat je in de war raakt. Dat je oog in oog komt te staan met situaties die jouw geloof in jezelf, in de maatschappij, in de wereld een flinke deuk doet oplopen. Die jouw mooie plannen in duizenden stukjes uiteen doen spatten.


En waarom?

 • Omdat je het gewoon niet hebt zien aankomen;

 • Omdat je datgene wat in het verleden gebeurd is niet (voldoende) hebt verwerkt;

 • Omdat je vergeet stil te staan bij het leven wat zich nu afspeelt. Bij wat er nu belangrijk is.

Sta even stil

Die klap in je gezicht, het leven dat ineens om de hoek komt kijken. Het laat zich niet voor niets zien. Dit is een signaal. Helaas kan ik je nu niet uitleggen hoe jij dit signaal moet gaan interpreteren. Wat dat is per persoon verschillend. Maar neem het wel serieus. Het probeert je op deze manier iets duidelijk te maken.


Sta op zo'n moment stil. Neem de tijd en de ruimte om voor jezelf uit te zoeken waarom dit overkomt, waarom dit jou raakt. Vraag ook vooral hulp als je er zelf niet uitkomt, als je overweldigd wordt door alles wat er speelt. Je hoeft het niet alleen te doen. Praat erover, al is het soms alleen maar om je verhaal kwijt te kunnen. Het kan zorgen voor opluchting, zorgen dat het onderwerp minder zwaar wordt.


Het is oké om je even niet zo oké te voelen

Het belangrijkste is dat je de tijd neemt om het te verwerken. Dat je ruimte geeft als je het allemaal niet makkelijk vindt, of gewoon stom, klote, ruk, of welk woord je het ook maar geeft. Onderdruk deze gevoelens niet, maar geef ze de ruimte. Want weet dat als jij het wegstopt, het nooit echt weg is. Het blijft borrelen onder de oppervlakte. Als een strandbal die jij onder water probeert te duwen. Weet je nog hoe zwaar dat was? En de bal kwam altijd weer met een kracht naar de oppervlakte. Zo gaat het ook met gevoelens die je weg probeert te stoppen. Het gaat goed, totdat het op een ander moment tot uitbarsting komt.


Neem jezelf serieus. Neem je gevoelens serieus. Neem jouw leven serieus. En wees bewust van wat er in het hier en nu gebeurt en hoe jij je voelt. Want 'life happens while you're busy making other plans'.

5 keer bekeken

Contactinformatie:

Locatie: Froombosch (15 min. v.a. Groningen)

Bel of Whatsapp: 0651534746

E-mail: tineke@hurrayfortoday.nl

KVK: 71453814

BTW: NL002153892B10

Volg je mij hier al?

 • Instagram
 • Facebook
 • LinkedIn Social Icon
 • YouTube

©2020 Hurray for Today Coaching

Wordt drukte en stress in het onderwijs de baas!

Gratis e-book met praktische tips.

 • Instagram
 • LinkedIn Social Icon
 • Facebook
 • YouTube
hurray for today logo.PNG